Pt utbildning

Tisdag och torsdag förra veckan så var vi med när Agardhs Hundsport utbildade nya PT instruktörer. På tisdagen, så använde elverna Kula i deras utbildning. Kula fick köra distansträning på löpbandet. Det togs temp, laktat och insulin prover innan och efter Kula fick gå på bandet. Och under tiden han gick, så kollade dom pulsen på honom med hjälp av en pulsmätare.

Kula är en helt fantastisk liten hund! Han älskade att stå i centrum för ett gäng främlingar som kände och klämde. Och som dessutom tog olika stickprovet under läppen.

Dom kom fram till att Kula inte är i någon super kondition. Men han har en god grundkondition. Men det visste jag ju redan…

På torsdagen var det daga för examination för eleverna. Och då var det dags för Krut och Sally att hjälpa till. Krut var först ut med sin ”pt timme”. Vi fick ett cirkelschema, som var anpassat efter Krut. Det mätes muskler och kollades så han var jämnt musklad. Efter Krut, så var det dags för Sally. Och var lite ojämn i muskulaturen. Men det kan delvis bero på att tikskyddet satt på. Så henne ska jag mäta själv hemma. Även hon fick ett cirkelschema att träna efter. Och på henne måste jag stärka upp rygg och bål. Men det är ju nått som vi arbetar med hela tiden.

Måste säga att jag är otroligt stolt över mina fina hundar! Dom ställer verkligen upp på allt jag ber dom om. Helt fantastiska är dom!

Annons

Om staffiefamily

Cicci heter jag och bor på en gård i Hölö med sambon Fredde och våra två barn Moa och Linus. Självklart så finns det staffar i vårat hem. Den kastrerade tiken Disco på 5 år. Och så har vi ju så klart huvudpersonen Krut på 2 år. Dessutom så finns den galna katten Nisse smygandes på gården. Visa alla inlägg av staffiefamily

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: