Trosa marknad

Idag blev det Trosa marknad hela långa dagen. Första svängen fick Sally följa med. Och det klarade hon alldeles galant. Jag vill ju gärna ha min hundar i en ”bubbla” när kopplet är på. Att vi helt enkelt ”stänger ut” omvärlden. Dom behöver inte ha fullt fokus på mig. Men samtidigt inte lägga massor av energi på allt annat. Eftersom det är så sällan dom går i koppel. Så vill jag att vi ”stänger ut” allt annat, när koppel är på. Ja, hundarna lär sig skillnad på ”koppelpromenad” och när vi tränar/tävlar. Vi ska ha vår ”bubbla” oavsett. Men det är olika krav på ”bubblorna”, vid de olika tillfällena. Sally börjar förstå vad det är jag vill, när kopplet är på. Då går man lugnt och harmoniskt i skritt eller trav. Hon vill gärna passa fortfarande. Men det blir bättre och bättre. Omvärlden börjar ”försvinna” för henne nu när kopplet är på. Vilket är otroligt skönt. För det betyder att hon börjar slappna av och lämna över ansvaret till mig. Hon börjar lita på att jag fixar problemet, om ett problem skulle dyka upp. Vi går helt enkelt och filosoferar i vår egna lilla bubbla. 

Andra svängen fick Kula hänga med. Precis som Sally, så skötte även Kula sig helt perfekt. Det jag måste  skryta med är att jag får otroligt mycket beröm av främlingar, över att mina hundar sköter sig så otroligt bra. Att dom inte blir stressade eller påverkade av alla människor, skällande hundar mm. Och det är i såna här lägen jag älskar att mina hundar är i en ”bubbla”. Dom hälsar på folk efter ett ok från mig. Man äter inget från marken, utan ett ok från mig. Man äter defenitivt inte från främmande händer (såg faktiskt en hund stjäla ett barns korv!). Man kissar inte hur som helst (såg en hane lyfta på benet mot en ställning med byxor). Vi bara traskar på och njuter av livet. Precis som det ska vara. Det är vi mot världen helt enkelt. 

Annons

Om staffiefamily

Cicci heter jag och bor på en gård i Hölö med sambon Fredde och våra två barn Moa och Linus. Självklart så finns det staffar i vårat hem. Den kastrerade tiken Disco på 5 år. Och så har vi ju så klart huvudpersonen Krut på 2 år. Dessutom så finns den galna katten Nisse smygandes på gården. Visa alla inlägg av staffiefamily

2 responses to “Trosa marknad

 • Sofia

  Så mysigt att ha en egen ”bubbla” att gå i när kopplet är på. Här går det rätt dåligt med det då vårt koppel är ett säkerhetslina på grund av jaktinstinkter. De lyssnar bättre i långt koppel än kort men kopplet måste vara på nästan hela tiden vi rör oss utanför gården. Annars drar dom på vilt.

  Gillad av 1 person

  • staffiefamily

   Det är mycket jobb att få till den där bubblan, men jag är helt säker på att du också kan hitta den. Försök ha dom i långa koppel eftersom det fungerar bäst. Sen är belöningen super viktigt. Har du provat att ha en klöv som belöning?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: