En ny trend?

Har det blivit en tävling om vem som kan klä på sin hund mest? Idag ser man hundar ha både overall och täcke samt skor redan vid ett par minus. Vad har hänt? Är det en ny trend? 

Jag förstår att vissa hundar är i behov av olika typer av kläder. Många pga att dom har tunn päls. Andra för att det inte ska fastna snö i pälsen. Av vilken anledning man än klär på sin hund, så se till att täcket sitter bra. Det är ofta man ser att täcket sitter dåligt över frampartiet. Vilket hämmar hundens rörelse. Dom får en kort, styltig gång. Många kanske uppfattar det som att hunden fryser. Så klär dom på hunden ytligare. Vad händer med rörelserna då? Tänk dig själv att röra dig med både overall och thermobyxor… 

Skor har blivit väldigt populärt att sätta på sin hund. Samma sak där. Vissa hundar är i behov av skor. Men även där kommer man långt med en bra salva, om det nu är köldkramp hunden lider av. Har hunden skor pga skaren eller någon annan anledning, så absolut ha skor på hunden. Men även där måste man tänka på att skorna ska sitta bra. Idag ser man många hundar med förstora skor. Och vad händer då med hundens rörelser? Jo, den får fel rörelsemönster. Vilket då kan leda till snedbelastning.

Så vad vill jag då få ut med detta inlägg? Jo, tänk till innan ni klär på era hundar. Satsa på kläder som sitter bra. Och tänk till innan ni klär på era hundar. Behöver dom verkligen just det täcket nu?  

 

Annons

Om staffiefamily

Cicci heter jag och bor på en gård i Hölö med sambon Fredde och våra två barn Moa och Linus. Självklart så finns det staffar i vårat hem. Den kastrerade tiken Disco på 5 år. Och så har vi ju så klart huvudpersonen Krut på 2 år. Dessutom så finns den galna katten Nisse smygandes på gården. Visa alla inlägg av staffiefamily

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: