Dum och naiv. 

Usch, är grymt besviken och känner mig otroligt dum och naiv. Jag startade denna blogg, för att ni läsare skulle få följa med i delar av vår vardag. Ta del av våra framsteg. Framgångar och motgångar. 

Hade aldrig för mitt liv kunna tro att en av er, skulle välja ut vissa delar för att kunna skicka in en anmälan till SBK. Så nu sitter jag här med en anmälan från SBK för att ha tävlat med ”sjuk” hund. För det första. Vad tjänar denna person på att anmäla?! Har anmälaren för mkt fritid? För om så är fallet, så hoppas jag verkligen att du tar din tid och lägger på dina egna hundar. 

Vad är en sjuk hund? Vart går gränsen? En hund som är sjuk på pappret, men är hur pigg och fräsch som helst. Är den sjuk? Eller en hund som är frisk på pappret, men inte alls är pigg eller visar vilja till att få en arbetsuppgift. Är den sjuk? 

Disco hade dåliga levervärden, men var sitt pigga galna jag. Vi hade fått ok från veterinär att tävla. Med att jag skulle läsa av henne ordentligt. Vilket jag alltid gör med mina hundar! Ser jag att nån av mina hundar visar minsta tillstymmelse till ohälsa eller rörelsestörning, så är det vila och ev veterinärbesök om det behövs som gäller. 

Discos död kom som en chock! Antagligen så hade hon dött den dagen vare sig vi tävlat eller ej. Eftersom jag avböjde till vidare utredningar och behandlingar. Så var Disco omedicinerad och på så sätt inga karensdagar. 

Jag hoppas att anmälaren mår bra och att personen ifråga mår bra över att ha anmält mig. För själv så mår jag skit. Att behöva minnas Discos död med dessa tråkigheter är inte vad jag vill. Jag har gått igenom händelseförloppet en miljon gånger. Gjorde jag fel? Pressade jag henne på nått sätt? På båda frågorna blir faktiskt svaret nej varje gång. Disco älskade våra små träningsrundor. Att ha tagit ifrån henne dom, hade varit som att döda henne långsamt. Hon var precis som vanligt. Galen, så som bara Disco kunde vara. Och med handen på hjärtat. Hur fysiskt ansträngande är en runda rally? För mig, inte alls. Att en ”sjuk” hund visar sån glädje och arbetsvilja, så hon går och vinner klassen är omöjligt i mina ögon! Att ingen såg att Disco var ”sjuk” blir för mig en gåta! Eftersom både domare och tävlingskamrater borde ha reagerat om Disco skulle ha mått dåligt. Så varför har vi blivit anmälda? Även det är en gåta. Då personen ifråga aldrig har sett Disco. Hur kan man anmäla nån, som man inte pratat med på flera år? En hund som man aldrig har sett?  Är det avundsjuka? Eller handlar det om att personen mår dåligt i sig själv, och vill försöka höja sig själv genom att försöka sänka andra? 

Frågan jag ställer mig nu, ska jag behöva censurera bloggen? Ska ni läsare endast få ta del av det positiva? Livet är ju faktiskt inte alltid en dans på rosor. Ska jag behöva ”lura” er läsare att tro det? Ska jag behöva ta bort alla våra motgångar, för att slippa riskera en ev framtida anmälan? 

Annons

Om staffiefamily

Cicci heter jag och bor på en gård i Hölö med sambon Fredde och våra två barn Moa och Linus. Självklart så finns det staffar i vårat hem. Den kastrerade tiken Disco på 5 år. Och så har vi ju så klart huvudpersonen Krut på 2 år. Dessutom så finns den galna katten Nisse smygandes på gården. Visa alla inlägg av staffiefamily

One response to “Dum och naiv. 

  • Sara

    Sådant här får mig att må pyton, att det finns människor som mår bra av att få andra att må pyton, undrar även jag vad personen vinner på detta ? Trist att veta att sådana här personer finbs bland oss, vänner, kamrater, bekanta, är det så här vi behandlar varandra ? Bättre prata direkt med den man stör sig på eller vad nu det hela handlar om, detta är våran hobby, den ska ge energi, vara kul och ge mera än den tar, hundvärkden är en tuff värkd, glad jag har andra världar att befinna mig vet inte om jag pallat…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: